Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії чотирьох полонених українських моряків обстежили психіатри — без адвоката

  • 02.04.2019, 10:58
  • 311

У Росії чотирьом українським військовим морякам провели психіатричну експертизу.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook. За його словами, 1 квітня відбулися слідчі дії щодо Дениса Гриценка, передає Радіо Свобода.

«Слідство ознайомило Дениса і його адвокатів з двома постановами про призначення експертизи бойових модулів на МБАК «Нікополь» і «Бердянськ», — зазначив Полозов.

Адвокат додав, що в ході слідчих дій було заявлено клопотання про долучення доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, згідно з якою всі 24 захоплених Росією українських моряки наділені статусом військовополонених і перебувають під захистом III Женевської конвенції.

Полозов повідомив, що під час спілкування з Гриценком дізнався, що 26 березня «його, Михайла Власюка, Андрія Драча і В'ячеслава Зінченка вивозили в інститут Сербського для проведення психіатричної експертизи». Експертиза проходила за відсутності адвокатів.

25 листопада 2018 року російські прикордонники ФСБ поблизу Керченської протоки відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три судна з 24 моряками. Українська влада визнає цих моряків військовополоненими. Країни Заходу закликають Росію звільнити моряків і забезпечити свободу судноплавства в Керченській протоці.

Схожі новини