Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порушення Ляшком закону на виборах: Аваков розповів, про можливе покарання кандидата

  • 02.04.2019, 10:28
  • 655

Арсен Аваков вважає, що лідеру «Радикальної партії» Олег Ляшку потрібно призначити штраф за публічну демонстрацію бюлетеня після голосування на виборчій дільниці.

Про це міністр внутрішніх справ заявив у ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, передає Укрінформ.

«Питання наскільки буде принциповим орган розслідувань і суд, щоб дійти до кінця. На мій погляд це важливо зробити. Звичайно, що за те, що Олег Ляшко демонстрував свій бюлетень, на цьому етапі садити в тюрму нікого не потрібно, але солідний штраф їм би не помішав, це була б хороша превенція», — вважає Аваков.

Голова правління мережі ОПОРА Ольга Айвазовська також вважає, що лідера Радикальної партії Олега Ляшка, а також одного з губернаторів є сенс оштрафувати за те, що вони показали свої заповнені бюлетені.

Айвазовська сказала, що в більшості випадків українці фотографували або якось інакше показували свої бюлетені, порушуючи таємницю голосування, не тому що мав місце підкуп голосів. На думку лідера ОПОРИ, це психологічна особливість українського виборця, який вважає бюлетень свій власністю, яку можна продавати, всім показувати та взагалі робити з ним все, що захочеться.

Як відомо, один з кандидатів у президенти Олег Ляшко продемонстрував публічно свій бюлетень після голосування на виборчій дільниці.

Раніше про те, що поліція має намір відкрити кримінальне провадження за фактом демонстрації лідером Радикальної партії Олегом Ляшком заповненого бюлетеня на виборах Президента, повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Схожі новини