Передплата 2024 ВЗ

Туалет-студія на Хрещатику та Батьківщина-мати без голови: кращі першоквітневі жарти журналістів і блогерів

  • 01.04.2019, 20:27
  • 1 121

Сьогодні, 1 квітня, у всьому світі відзначають День сміху, або День дурня. Під час цього свята заведено розігрувати друзів і знайомих або ж просто жартувати над ними. В Україні жартувати 1 квітня люблять не тільки офісні працівники і школярі, але й журналісти та блогери.

Про добірку найбільш цікавих першоквітневих жартів в цьому році повідомляє УНІАН.

Станція метро «Героїв УПА»
Група «Клуб Корінного Киянина» на Facebook вирішила шокувати шанувальників «совка», повідомивши, що Київрада сьогодні прийняла рішення про перейменування станції метро «Либідська» на метро «Героїв УПА», а метро «Арсенальну» на метро «Героїв Крут».

Декомунізація Батьківщини-мати
Розіграти читачів Facebook з темою про декомунізацію вирішив журналіст і блогер Денис Безлюдько, повідомивши, що Кабінет міністрів дозволив голові Інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу здати один із символів Києва, монумент «Батьківщина-мати» на металобрухт.

Парашути тільки для першого класу.

Крім того, журналіст поділився іншою шокуючою новиною. Нібито на трансокеанських перельотах МАУ буде видавати пасажирам першого класу індивідуальні парашути при реєстрації. Інші ж пасажири зможуть придбати парашут безпосередньо на борту літака, в разі чого…

Вовк-бабій з Київщини.

Ресурс «Телегід» розповів історію про канадського вовка по кличці Акелла, на якого нібито неодноразово скаржилися мешканці Вишгородського району Київської області. «На наш подив, А. Алініна (з приватної охоронної фірми, — ред.) підтвердила, що чорний канадський вовк Акелла дійсно залишав по ночах територію вольєра через зроблений ним підкоп (підкоп веде через весь асфальтовий паркінг зоопарку і проходить під дорогою Демидів-Литвинівка) і відвідував двори виключно тих будинків, де проживають домашні собаки жіночої статі. Вранці він повертався до себе у вольєр. Було встановлено, що зоопарківський вовк не завдавав шкоди людям або господарствам, а підшукував собі пару серед дворових собак і напрошувався на близьке знайомство. Ми припускаємо, що це пов'язано з тим, що вовчиця Ракша народила в минулому році трьох вовченят і зараз практично весь час зайнята їх вихованням», — йдеться в повідомленні. Алініна, яка годинами стежила за вовком із засідки, підтвердила, що вовк діяв делікатно і в кожному випадку домагався від сільських собак взаємності, тобто мала місце добровільна згода з боку сільських собак.

Туалет-студія на Хрещатику

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, у всіх громадських місцях в Україні з'являться туалети, виготовлені за «нідерландською технологією», тобто відкритого типу. Чиновник запевнив, що такі туалети дуже зручні в користуванні, економлять місце і не вимагають бюрократії при встановленні. «Такий санвузол саме сьогодні встановили на вулиці Хрещатик. Це досить суттєво розвантажить в цьому плані найближчі мережі живлення, наприклад, той же Макдональдс. У Львові також сьогодні встановили один такий санвузол на Площі Ринок», — розповів Парцхаладзе

Одеський «гренландський лев»
Директор Одеського зоологічного парку Ігор Бєляков з нагоди Дня сміху розіграв громадян, заявивши про надходження в установу рідкісної тварини — «гренландського лева». Зберігаючи серйозний вираз обличчя, директор заявляє, що в зоопарку знаходиться рідкісний вид тварини — «гренландський лев». «Мало хто знає, що всього рік тому вчені відкрили новий підвид лева — гренландський. На відміну від своїх африканських родичів, цей лев дуже холодостійкий. Він білий, тому що мешкає в снігах, і він невеликих розмірів, тому що його основною здобиччю є лемінги», — заявив Бєляков. Директор підкреслив, що Одеський зоопарк перший у світі отримав цю «рідкісну тварину».

Наркокролики

Новинні жарти на 1 квітня поширені не тільки в Україні. Так, сьогодні, французька поліція розмістила в Twitter оголошення про наймання на роботу кроликів для створення бригад з пошуку наркотичних речовин. У відеоролику, яким супроводжується оголошення, працівниця поліції тримає на руках чорного кролика з пов'язкою з написом «поліція» і розповідає про намір створити бригаду кроликів, яка нарівні з собаками будуть займатися пошуком наркотиків. У відповідь власники кроликів почали направляти на адресу поліції «резюме» своїх улюбленців.

«Позов» проти Бойка
Оригінально пожартував і виконавчий директор Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, зазначивши, що «Нафтогаз» вирішив подати новий позов проти Газпрому в Стокгольмський арбітраж за те, що кандидат у президенти України Юрій Бойко не пройшов у другий тур. «Адже Юрій Бойко разом з Віктором Медведчуком з'їздив в Газпром і домовився про новий контракт, а тепер Бойко не стане президентом і, відповідно, нового контракту не буде. При цьому оскільки Юрій Бойко домовився з Газпромом про ціну вище, а не нижче ринкової, то ми будемо вимагати в арбітражі гроші не від Газпрому, а щоб ми доплатили Газпрому. Сума позову перевищує 10 мільярдів доларів, що є характерним для сьогоднішньої дати», — написав він

Схожі новини