Передплата 2024 ВЗ

У Грузії заборонили виробництво поліетиленових пакетів

  • 01.04.2019, 17:49
  • 489

За порушення правил регулювання підприємець буде оштрафований на 500 ларі (5 тис. 46 грн)

З сьогоднішнього дня в Грузії заборонено виробництво, імпорт та продаж поліетиленових пакетів будь-якої товщини. Про це повідомляє 112 ua з посиланням на «Грузія онлайн».

14 вересня 2018 року в «Законодавчому віснику Грузії» оприлюднили урядову постанову № 472, технічний регламент — про порядок регуляції пластикових і пакетів, що здатні біологічно розкладатися. У постанові йдеться, що від жовтня на території Грузії допускається використання виробництво, імпорт і реалізація лише компостованих пакетів і таких, що біологічно розкладаються.

Зазначається, що контроль за реалізацією цієї постанови, внесеної в кодекс «Про управління відходами», покладено на Міністерство охорони навколишнього середовища та сільського господарства. Нагляд за імпортом буде здійснювати митна служба. До перевірок залучаються також органи місцевого самоврядування.

Як повідомляється, за порушення правил регулювання підприємець буде оштрафований на 500 ларі (5 тис. 46 грн) і у нього конфіскують товар. У разі повторення порушення сума санкцій буде подвоєна.

Тепер в Грузії можна виробляти, імпортувати і реалізовувати лише екологічні пакети. Вони повинні розкладатися за два роки і не завдавати шкоди екології. Період розкладання поліетиленових пакетів — більше ста років.

Нагадаємо, від 1 жовтня в Грузії заборонено виробництво, використання та імпорт тонких (тонше 15 мм) поліетиленових пакетів.

Схожі новини