Передплата 2024 ВЗ

Незважаючи на негативний вплив з боку Росії, вибори в Україні відбулися, — представник спостерігачів від Європарламенту

  • 01.04.2019, 17:23
  • 701

За словами європарламентаря, спостерігачі бачили справжню конкуренцію між кандидатами на пост президента України

Представник спостерігачів Європарламенту у міжнародній місії спостерігачів за виборами в Україні Даріуш Росатті підкреслив, що незважаючи на деякі негативні фактори, зокрема вплив з боку Росії, вибори в Україні відбулися.

Такі висновки Росатті оприлюднив у ході спільної прес-конференції представників місії міжнародних спостерігачів за виборами в Україні у складі представників БДІПЛ ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, ПАРЄ, Парламентської асамблеї НАТО та Європейського парламенту, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми хочемо відзначити позитивні моменти, які сталися. Все-таки незважаючи на всі негативні фактори ці вибори відбулися», — сказав він додавши, що «вплив РФ дуже велике, проте Україна вистояла».

Європарламентар підкреслив, що спостерігачі бачили справжню конкуренцію між кандидатами на пост президента України.

«Звичайно були зафіксовані деякі випадки, коли адміністративний ресурс використовувався, деякі кандидати використовували медіа, щоб висвітлювати свою компанію», — додав він.

При цьому Росатті зазначив, що серйозно впливає також фактор кібератак.

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбувся перший тур президентських виборів. Згідно з офіційними даними ЦВК, явка в цілому по Україні склала 62,78% (у 2014 році — 59,48%).

За результатами підрахунку 80,33% протоколів, у другий тур виходять Зеленський з результатом 30,41% і Порошенко — з 16,03%.

Схожі новини