Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ресурсу для зростання рейтингу Зеленського немає», -Віктор Уколов

Заховати повністю Зеленського від засобів масової інформації, як це було в першому турі, не вдасться

Ресурсу для зростання рейтингу кандидата в президенти Володимира Зеленського немає.

Про це «Прямому» повідомив політтехнолог Віктор Уколов.

«Вони спробують його заховати знову від засобів масової інформації. Тому що у звичайній дискусії — він не готовий до неї. Він може наговорити багато зайвого, що завдасть шкоди його підтримці. Але тут вже не співпадають заяви Дмитра Разумкова і Володимира Зеленського. Адже відомо, що вчора ввечері він погодився на дебати з Петром Порошенком. Тому мінімум один раз ми побачимо його в національному ефірі у прямій дискусії зі своїм візаві, з яким вони конкурують за президентську посаду», — розповів Уколов.

За його словами, заховати повністю Зеленського від засобів масової інформації, як це було в першому турі, не вдасться.

«Тому тактика буде змінена. І це є дуже швидка кампанія. У нас 21 день — а вже 20 днів, тому що 21-й день, як бачите, дійшов до половини — до того, як ми будемо голосувати. Перемога у другому турі залежить від уміння кандидата знаходити компроміс з тими, хто його не підтримує. І тут важливо усвідомлювати, який є ресурс для росту. Ресурс для росту, наприклад, у Петра Порошенка є — це патріотичний виборець, який до цього був розчарований, тому за нього не проголосував у першому турі, і який, ймовірно, завдяки крокам самого Петра Порошенка може надати йому підтримку в другому турі», — додав Уколов.

Також Уколов зазнчив, що «ресурсу для зростання Зеленського я не бачу. Він є, але він значно менший, якщо він не буде виходити до засобів масової інформації і говорити з виборцями. Тому що його підтримали дуже часто „по приколу“, його підтримав протестний електорат. Але таких людей є обмежена кількість. Так, їх виявилося 30%. Можливо, їх виявиться 35. 40 навіть. Але для перемоги треба мати 51%».

«Я думаю, чим більше українців буде усвідомлювати важливість того, що робить президент, тим більше вони будуть розуміти, що краще обрати підготовленого кандидата, якого вони знають і який піддається тиску громадськості, і з яким можна говорити, і який чогось досяг, ніж «кота в мішку» і, що найбільш страшно, ніж «тіньового президента», — повідомив Віктор Уколов.

Схожі новини