Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вибори в Україні пройшли вільно й чесно, — міжнародні спостерігачі

  • 01.04.2019, 14:15
  • 479

Канадська Місія Спостереження CANADEM відзначила чесне і вільне проведення виборів в Україні.

Так під час брифінгу заявив голова місії CANADEM в Україні Ллойд Аксуорті, повідомляє Укрінформ.

«Вибори проведені чесно, вільно і вони таким чином розбудовують довіру населення до таких демократичних процесів, в тому числі можна очікувати довіри і до наступних парламентських виборів», — зазначив він.

Водночас голова місії наголосив, що викликала занепокоєння «надмірна концентрація ЗМІ в руках олігархів».

«З боку канадців хотів би привітати ЦВК, а також ОВК і ДВК, тих, хто провів дуже організований процес голосування на місцях. Ми знаємо, що виборці були впевнені, що їхні голоси будуть пораховані та взяті до уваги належним чином. Ми відвідали декілька дільниць і говорили з людьми та почули відповідь, що люди вірять у виборчу систему в Україні. Основним принципом демократичної системи є участь людей. І організація всіх процесів була належною», — зазначив він.

При цьому Аксуорті зауважив, що явка у 63% є показником «якого б хотіли досягти багато розвинених демократій у світі».

Він також зазначив, що Канадська Місія Спостереження CANADEM залишиться в Україні до завершення виборчого процесу в країні.

Як відомо, в Україні 31 березня відбулося голосування на чергових виборах Президента.

За даними 199 територіальних виборчих округів, явка виборців склала 63,52%. Найактивніше голосували Львівська область (68,88%), Волинська область (68,33%), Тернопільська область (66,10%), Київська область (66,49%), Дніпропетровська область (65, 96%).

Схожі новини