Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Політолог пояснив, чому Порошенку вигідно, щоб до 2-го туру пройшов саме Зеленський

  • 01.04.2019, 12:32
  • 3 143

Результат першого туру насправді був непрогнозований, вважає експерт.

Експерт з політики Олександр Солонтай розповів, чому Порошенку на руку, що до другого туру пройшов саме Зеленський. Про це повідомляє «5 канал».

«Зеленський насправді у всіх кандидатів забрав голоси. І у Тимошенко, і у Бойка, і у Ляшка. Зрозуміло, що без Зеленського другий тур був би зовсім інакший. Тобто це були б зовсім інші кандидати, можливо. І Порошенко з одного боку може мати загрозу, що зайшов Зеленський, але Порошенко точно задоволений, що він у другому турі і він, мабуть, задоволений, що у цьому другому турі немає нікого більш досвіченого. Тобто тут є величезна кількість і плюсів, і мінусів, але точно не задоволені цим Бойко і Тимошенко, бо вони бачили, як Зеленський у них видгриз цілі електоральні пласти», — сказав експерт.

Солонтай також заявив, що результат першого туру особисто для нього став непрогнозаваним: «Тут склалася така унікальна конфігурація, коли результат першого туру був не прогнозований, на мою думку. От для мене цей результат не прогнозований. Можливо, багато людей вийдуть зараз і скажуть, що ми так і передбачали, але я хочу нагадати, що ще день-два тому сказати достеменно і точно, хто буде у другому турі було неможливо. І попри всі соціологічні опитування, які говорили, що в другий тур заходять Зеленський і Порошенко, або Зеленський і Тимошенко, це вже ж залежало від явки і від того, які виборці прийдуть».

Він також продовжив: «А кому була вигідна явка? Вийшло, що явка була вигідна всім, вона привела всіх виборців на дільниці. І те, що показували соціологи перед цим — відбулося. Тобто погода, дисципліна на дільницях, організоване голосування нічиїх виборців не відлякнуло, не мобілізувало і не деактивувало. І в результаті — та ситуація, яка була перед голосуванням, вона відобразилася на голосуванні».

Схожі новини