Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЦВК: вибори відбулися без системних порушень

Центральна виборча комісія підбила підсумки дня голосування

Вибори президента України пройшли без системних порушень. Майже всі виборчі дільниці відкрились та зачинились вчасно. Про це під час брифінгу у Києві заявив заступник голови ЦВК Євгеній Радченко.

«Ні Центральна виборча комісія, ні Національна поліція України не зареєструвала системних правопорушень», — повідомив він.

Зазначено, це вперше, коли на виборах інформація про порушення оперативно надавалась правоохоронцям і вони могли швидко зреагувати, аби не допустити системних правопорушень.

«Всі дільниці відкрилися вчасно, за винятком декількох дільниць. Затримували відкриття через відсутність виборчих бюлетенів, кільканадцять дільниць відкрились із запізненням через переведення часу, деякі не справились із ранковим засіданням», — прозвітував Радченко.

Він наголосив, що належно працювали ті виборці дільниці, які були спеціально утворені в зоні проведення операції об’єднаних сил. Водночас він зазначив, що деякі військовослужбовці не змогли зробити всій вибір, адже перебували в опорних пунктах на передовій.

Щодо вчасного закриття виборчих дільниць, то по всій території України всі виборчі дільниці закрились вчасно, а от щодо закордонних, то у Польщі та Німеччині вони зачинились із запізненням через великі черги.

Схожі новини