Передплата 2024 «Добрий господар»

Тимошенко назвала екзит-поли маніпулятивними та закликала не визнавати їх

  • 31.03.2019, 21:40
  • 896

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко вважає, що вона виходить у другий тур виборів з другого місця за результатом першого туру.

Про це повідомляє «Українська правда».

Спершу представники партії «Батьківщина» оприлюднили дані з майже 18 тисяч із 29,5 тисяч дільниць.

Депутат «Батьківщини» Сергій Соболєв заявив, що за їхніми підрахунками, 27% отримує Володимир Зеленський, 20.9% бере Юлія Тимошенко і 17.5% отримує Петро Порошенко.

Крім Соболєва до журналістів вийшли депутати фракції Тимошенко — Сергій Власенко та Іван Крулько.

«Ми будемо оголошувати паралельний підрахунок, як лише отримаємо перші офіційні протоколи ДВК», — зазначив Власенко.

«Що стосується екзит-полів — на жаль, соціологічні дослідження стали інструментом маніпуляцій», — сказав також він.

Сама ж Тимошенко на брифінгу заявила, що її команда провела всеохопне соціологічне опитування на противагу «замовній соціології».

«Закликаю не сприймати екзит-поли як істину в останній інстанції. Це — абсолютно маніпулятивна нечесна річ», — заявила Тимошенко.

«Країна має надію на зміни, надію, що мафія від влади піде і в Україні почнеться справжнє відродження і становлення», — сказала вона.

Тимошенко закликала свою команду: «Ніякої дезорганізації. Не звертайте уваги на продажні екзит-поли. До 24:00 відправте копії протоколів із дільниць — і ми результат паралельного підрахунку будемо оголошувати».

Своїх соратників на місцях вона попросила: «Прошу підійти на виборчі дільниці і захищати результат до останнього… Боремося за кожен протокол».

Схожі новини