Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля ЦВК з’явились намети, кажуть, що тут будуть приймальні нардепів від «Батьківщини»

На площі перед будівлею ЦВК в Києві встановлено два намети, всередині яких знаходяться пластикові столи та стільці. Також на площі продовжують перебувати кілька десятків молодих людей спортивної зовнішності, які прийшли до ЦВК ще зранку

Біля одного з наметів кореспондентові Укрінформу вдалося поспілкуватися з народним депутатом фракції «Батьківщина» Альоною Шкрум. Вона пояснила, що в цих наметах розміщуватимуться приймальні народних депутатів — в одному її, а в іншому — Олексія Рябчина, також парламентарія від «Батьківщини».

Крім того, за її словами, частина людей, які наразі перебувають біля ЦВК прийшли на мітинг, заявку на який подавали народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко та громадська організації прихильників партії.

«Сьогодні Ігор Луценко подав заявку у тому числі від нього як народного депутата на мирне зібрання під ЦВК на цій площі і на прийом громадян народними депутатами. До цього вже була подана нашими громадськими організаціями заявка (на мітинг — ред.) на цей саме день на цій площі», — розповіла Шкрум.

Парламентарій також зауважила, що нинішній мітинг було організовано з тим, або вимагати від ЦВК правильного і чесного підрахунку голосів виборців.

Сама ж Шкрум зауважила, що у разі виявлення фальсифікацій одразу заходитиме до Центрвиборчкому і подаватиме скарги.

«Тут є громадські організації, є учасники АТО, є наші партійні діячі. Але тут є, на жаль, частина людей, які почали збиратися, але серед яких були бабусі і хлопці, яких ми не знаємо, і які нібито зібралися по якихось оголошеннях в Інтернеті за гроші, але їх абсолютна меншість», — додала народний депутат.

У свою чергу кілька молодих людей, учасників акції, запевнили, що участь у жодному мітингу не беруть, а прийшли «просто так» або «просто гуляють» і «зайшли подивитися, що тут відбувається».

Наразі обстановка біля будівлі ЦВК спокійна. Більшість учасників акції або сидять на лавочках, або стоять групками. Між людьми працюють представники поліції діалогу.

Вхід безпосередньо до будівлі Центрвиборчкому охороняють нацгвардійці.

Схожі новини