Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині поліція на виборчих дільницях фотографує посвідчення спостерігачів

У двох районах Львівської області зафіксовано випадки, коли працівники поліції у приміщенні виборчих дільниць фотографували посвідчення спостерігачів

Про це повідомили у Громадська мережа «ОПОРА Львів».

«Працівники поліції фотографували посвідчення спостерігачів „ОПОРИ“ на деяких ДВК області», — повідомили у ГМ «ОПОРА Львів».

Водночас, як повідомляє Львівська обласна організація ВО «Свобода» на своїй сторінці у Facebook, працівник поліції фотографував посвідчення спостерігачів на дільниці № 460 017 у селі Гаї Бродівського району.

«Працівник поліції вимагав у спостерігачів посвідчення, щоб їх сфотографувати. Після втручання члена комісії поліцейський припинив фотографування посвідчень», — зазначається у повідомленні.

Аналогічний випадок, за інформацією ВО «Свобода», зафіксовано на дільниці № 460 041 у селі Яснище Бродівського району, де працівник поліції фотографував посвідчення спостерігачів.

«Станом на 10.15, поліцейський фотографує посвідчення спостерігачів на дільниці № 461 027 у селі Руденко Радехівського району. Складають акт про порушення», — повідомляє Львівський обласний осередок ВО «Свобода», — пише УНІАН.

Як повідомляє Leopolis.news, «на Львівщині поліцейські порушують закон, фотографуючи посвідчення членів дільничних виборчих комісій та спостерігачів і відправляють фото у штаб обласного ГУ НП. Про це повідомляють активісти та спостерігачі.

Як пояснюють самі правоохоронці, вони роблять це за вказівкою керівництва. Такі випадки зафіксовано в с. Грушатичі на дільниці № 461 347, у Жовківському районі, Новояворівську і Дрогобичі. У Золочеві на дільниці № 460 518 поліцейські змусили показати документи спостерігачів від ОБСЄ і також сфотографували їх. За словами активістів, поліцейські розуміють, що порушують закон, оскільки припиняють свої незаконні вимоги, коли їм пояснюють нюанси виборчого законодавства".

Схожі новини