Передплата 2024 ВЗ

Кандидат у президенти Ляшко порушив закон на виборчій дільниці

  • 31.03.2019, 12:28
  • 608

Один з кандидатів у президенти Олег Ляшко продемонстрував публічно свій виборчий бюлетень після голосування на виборчій дільниці.

У Комітеті виборців України зауважили, що демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняється.

Про це повідомляє КВУ у Facebook.

«Під час голосування на одній з дільниць кандидат на пост Президента України Олег Ляшко продемонстрував в присутності телекамер та виборців бюлетень із результатами свого волевиявлення. Відповідно до ст. 7 Закону „Про вибори Президента України“ голосування на виборах Президента України є таємним. Фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування», — йдеться у повідомленні.

У КВУ нагадали, що відповідно до статті 159 (порушення таємниці голосування) Кримінального Кодексу України умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах або референдумі, карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Як повідомлялося, 31 березня в Україні проходять вибори Президента. У виборчому бюлетені — 39 кандидатів.

Схожі новини