Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Політв’язень Гриб припинив голодування, — РосЗМІ

  • 30.03.2019, 17:11
  • 723

Український політв’язень Павло Гриб припинив голодування, яке розпочав після оголошення вироку російського суду.

Про це повідомив голова Громадської спостережної комісії Ростовської області Леонід Петрашіс агентству «Интерфакс», повідомляє ТСН.

«Гриб 29 березня написав заяву про припинення голодування. До цього керівництво СІЗО роз'яснило йому можливі наслідки голодування. Мабуть, за кілька днів без їжі він їх уже частково відчув», — заявив він.

За словами Петрашіса, наразі Гриб добре почувається.

«Напередодні його возили на обстеження в лікарню ФСВП (МОТБ-19). Стан у нього задовільний. Стаціонарно-медичної допомоги та оперативного втручання не потребує. Їжу вже приймає. Швидше за все, він турбується про своє здоров'я», — підкреслив він.

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі. Хлопець поїхав до міста Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах. Пізніше стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі російського міста Краснодар. У нього почалися проблеми зі здоров’ям, однак українських лікарів до нього не допустили. Тривалий час було невідомо, у чому саме підозрюють Павла, але згодом повідомили, що Гриб з дівчиною нібито обговорювали підрив школи.

Стан здоров'я політв'язня у СІЗО постійно погіршувався, під час судових засідань йому неодноразово викликали швидку, тому захист хлопця просив суд змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. Однак клопотання адвокатів не задовольняли. 28 січня Гриб на суді розповів, як його катували співробітники ФСБ Росії. 22 березня його засудили до 6 років колонії, після цього хлопець оголосив голодування.

Схожі новини