Передплата 2024 ВЗ

Новий блекаут: Венесуела знову поринула у пітьму

  • 30.03.2019, 11:29
  • 497

Вчора ввечері, 29 березня, у Венесуелі відбулося третє масштабне відключення електроенергії (блекаут) за місяць.

Про це повідомляє «Прямий» із посиланням на El Nacional.

«У п'ятницю ввечері через серйозний збій у постачанні 21 штат країни залишився без електрики. Причини блекауту невідомі», — йдеться в повідомленні.

Також відзначається, що інформація про відсутність світла надходить із багатьох районів країни.

Фактично енергопостачання зберігається тільки у двох із 23 штатів — Болівар і Дельта-Амакуро — та й звідти повідомляють про спади в подачі електрики.

«Підприємства відновлювалися після попереднього відключення електроенергії, яке тривало понад 48 годин і вплинуло на водопостачання, тому громадянам довелося запасати воду в річках і струмках», — додали у виданні.

Нагадуємо, що 25 березня у Венесуелі знову відбулося масштабне відключення електрики.

Зазначимо, 11 березня більша частина Боліваріанської республіки залишалася без електропостчання, світло дали лише в столиці Каракасі. З початку блекауту люди не могли зарядити мобільні телефони. Ще однією проблемою стали лікарні, важкі пацієнти масово гинули без систем життєзабезпечення і через знеструмлені операційні.

Через відсутність світла й електрики влада скасувала заняття в школах, не працювала низка компаній і підприємств. Це відключення електроенергії стало найтривалішим за останні 20 років.

Влада країни назвала причиною масштабного блекауту саботаж на ГЕС «Гурі» в штаті Болівар, яка є найбільшою у Венесуелі. Чиновники заявляли, що її робота була порушена внаслідок кібератаки. У понеділок за підозрою в організації «саботажу» було заарештовано дві людини.

У зв'язку з блекаутом в країні оголосили режим надзвичайного стану.

У венесуельських медичних закладах померло 79 людей через масове відключення країни від електроенергії.

Схожі новини