Передплата 2024 «Добра кухня»

Пити каву жінкам — шкідливо: медики зробили неочікуване відкриття

  • 30.03.2019, 10:09
  • 5 190

Згідно з даними Управління з контролю якості продуктів харчування і медикаментів (США), 90% населення Землі періодично п’є каву.

У самих Штатах 80% дорослих людей щодня насолоджуються цим напоєм, пишуть podrobnosti.ua.

Вплив кави на людський організм вивчається десятиліттями. Недавні дослідження показали, що улюблене горня кави дуже дорого обходиться жінкам — особливо тим, які випивають її щоранку.

Кофеїн розширює кровоносні судини, від чого у жінок набухають молочні залози і виникають супутні цьому явищу хворобливі відчуття. Любов до напоїв з кофеїном загострює симптоми ПМС. Щоб зменшити неприємні відчуття, жінкам рекомендується вживати каву лише кілька разів на місяць.

Після настання менопаузи у жінок починається вимивання з організму кальцію. Це пов'язано з падінням вироблення естрогену. Тому багато жінок у віці страждають від остеопорозу, який призводить до крихкості кісток і частих переломів.

Улюблена багатьма кава не тільки вимиває з організму значну частину кальцію, але перешкоджає засвоєнню того, що залишився. Жінки, що випивають на добу більше трьох горнят цього напою, ризикують зіткнутися з дуже болючою і неприємною старістю.

Схожі новини