Передплата 2024 «Добрий господар»

Компанія Коломойського потрапила у великий скандал з трансляцією російських телеканалів

  • 29.03.2019, 19:30
  • 1 165

Співробітника компанії-оператора супутникового телебачення Viasat викрили при наданні клієнтам доступу до заборонених в Україні російських телеканалів.

Про це повідомляє Апостроф з посиланням на Facebook українського журналіста Георгія Тихого.

Журналіст зазначив, що співробітник компанії при налаштуванні телебачення запропонував йому надати доступ до російських телеканалів. Після категоричної відмови все одно встановив їх клієнту.

За даним фактом Нацрада з телебачення і радіомовлення почала перевірку, повідомив член ради Сергій Костинский.

«Ще вдень, під час засідання Нацради, було віддано наказ здійснити моніторинг провайдера. Висновок — найближчим часом «, — повідомив він.

У свою чергу в Viasat відзначили, що фахівець, який допоміг журналісту налаштувати канали, не є співробітником компанії Viasat, а є майстром по налаштуванню супутникового телебачення компанії-підрядника, «який також підключає до інших платформ і, очевидно, може пропонувати їх абонентам також встановлювати заборонені телеканали».

У компанії відзначили, що припиняє співпрацю з цим підрядником, а з рештою підрядників і майстрами-настроювачами проведуть інформаційно-роз'яснювальну роботу.

У 2016 році український підрозділ «Viasat Україна» було продано медіа-конгломерату Ігоря Коломойського «1+1 media». Згодом стало відомо, що угода про продаж компанії погодив АМКУ і кінцевим власником компанії 21 вересня 2017 став співвласник і керівник 1+1 media Олександр Ткаченко.

Схожі новини