Передплата 2024 «Добрий господар»

Яке воно, життя без поліетилену?

У Львові стартує просвітницька кампанія, покликана впровадити альтернативне упакування товарів і продуктів.

9 квітня усі супермаркети Львова на один день повністю відмовляться від поліетиленових пакетів. Таким чином розпочнеться тримісячна просвітницька кампанія «Без поліетилену». Акція триватиме до 3 липня, коли у світі відзначають Міжнародний день відмови від поліетилену. 9 квітня у всіх найбільших торговельних мережах та супермаркетах Львова відмовляться від поліетиленових пакетів. Поліетилену не буде ні на касах, ні у відділах магазинів. Покупцям пропонуватимуть альтернативне пакування (паперове чи багаторазове). Про це під час прес-конференції розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

За його словами, внаслідок проведення просвітницької кампанії у місті до кінця року планують плавно повністю відмовитися від поліетиленового упакування. Протягом кампанії будуть поширюватись просвітницькі відео- та аудіоролики, зокрема — у соцмережах. Також відбуватимуться великі тематичні заходи — фестивалі та ярмарки. «Час активного використання поліетиленового пакету — 20−30 хвилин, а шкоду довкіллю він завдає впродовж сотень років», — сказав Андрій Москаленко.

Представники торгових мереж, які були на прес-конференції, розповіли, що вже готуються до 9 квітня. Усі мережі вже зараз пропонують паперові пакети, які можна взяти у відділах, а також придбати на касі. У деяких мережах вже є біопакети та багаторазові торбинки. Окремі мережі вже замовили багаторазові торбинки, щоб їх пошили до початку акції.

Схожі новини