Передплата 2024 ВЗ

Папа Римський отримав в подарунок скульптуру в знак подяки за допомогу українцям

  • 29.03.2019, 08:13
  • 779

Папа Римський Франциск отримав у подарунок скульптуру розп’яття Ісуса Христа як подяку за допомогу народу України.

Подарунок було презентовано під час візиту понтифіка до Папського Латеранського університету в Римі.

Про це повідомляє Апостольська нунціатура в Україні, передає УНН.

«Твір було замовлено та вручено Папі Римському українською меценаткою Стеллою Беньяміновою. Автор скульптури — український митець Олександр Животков, чиї роботи глибоко пройняті релігійним духом», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Стелла Беньямінова — православного віросповідання, як і автор твору, і дуже відома своєю діяльністю з поширення мистецтва у своїй країні — цим жестом мала на меті висловити подяку від усього українського народу за постійну підтримку Папи Франциска постраждалим від конфлікту, що триває в Україні, зокрема, шляхом ініціативи «Папа для України». У рамках зазначеної ініціативи було зібрано 16 мільйонів євро, що були виділені особисто Папою і пожертвувані різними парафіями з усієї Європи та використані для допомоги понад 800 тисячам осіб, які постраждали від конфлікту на Сході країни.

«Папа Франциск був глибоко вражений жестом та посланням Стелли Баньямінової, ассирійки за походженням, і після того, як освятив розп’яття, яке тепер, за бажанням Понтифіка, буде прикрашатиме хол „Його університету“… він сердечно дякував меценатці», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини