Передплата 2024 «Добрий господар»

Коломойський потрапив до «Миротворця»

  • 28.03.2019, 18:34
  • 850

На сайті «Миротворець» зазначено, що бізнесмена Ігоря Коломойського було занесено до розділу «Чистилище» через «порушення законодавства України про громадянство, свідому участь у дестабілізації суспільно-політичного життя в Україні та організацію поширення завідомо недостовірної інформації на підконтрольному телеканалі».

Про це повідомляє Gordonua.
Українського бізнесмена Ігоря Коломойського 20 березня було занесено до розділу «Чистилище» сайта «Миротворець».

«Порушення законодавства України про громадянство шляхом отримання громадянства інших країн. Свідома участь у дестабілізації суспільно-політичного життя в Україні. Маніпуляція суспільно-значущою інформацією. Організація поширення завідомо недостовірної інформації на підконтрольному телеканалі», — ідеться в повідомленні.

Зокрема, «Миротворець» вказує, що в Коломойського є громадянство України, Кіпру та Ізраїлю, а також нагадує про вихід на каналі бізнесмена «1+1» 23 березня 2019 року фільму «Українські сенсації», автори якого звинуватили президента Петра Порошенка в організації корупційних схем і вбивстві власного брата Михайла.

Коломойський — один із найбагатших українців, співвласник групи «Приват». За даними журналу «Новое время», зі статками 1,6 млрд. доларів він посідає п'яте місце в рейтингу найбагатших громадян України. Після Революції гідності, у 2014−2015 роках, Коломойський очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію, але через конфлікт із керівництвом держави покинув цю посаду і переїхав за кордон. Зараз живе у Швейцарії та Ізраїлі.

Схожі новини