Передплата 2024 «Добра кухня»

Чиновник назвав приховане джерело доходу для України: «одне з перших місць в світі»

  • 28.03.2019, 19:35
  • 760

Україна може заробляти колосальні гроші на своєму інтелектуальному потенціалі

Про це повідомляє Politeka. net з посиланням на заяву радника міністра освіти Олександра Чубатенко.

За його словами, в сьогоднішньому світі джерелом найбільших грошей стають не природні ресурси і не фізична праця, а людський інтелект.

Чубатенко нагадав, що ще в 91-му році Україна займала одне з перших місць в світі по загальному інтелекту нації.

«Якщо сьогодні Україна зможе створити індустрію відтворення інтелекту, буде отримана можливість заробляти гроші, розробляючи науковий продукт. В Україні до цього є потенціал», — каже Чубатенко.

Експерт підкреслює, що сільське господарство, промисловість, машинобудування та туризм — це сфери, які приносять всього 15−20% доходу і від них не варто очікувати великих фінансових надходжень.

«Для того, щоб заробляти великі гроші на Інтелектуальному продукті в Україні повинен бути підвищений інтелектуальний фон», — пояснює Чубатенко.

Також держава повинна надати всебічну підтримку сфері українських технологій. Таким чином будуть отримані кошти на розвиток освіти і підтримання високого інтелектуального фону, вважає радник Лілії Гриневич.

Нагадаємо, що отримати диплом в Україні стане значно дорожче. З 2020 року Міністерство освіти і науки планує ввести індикативну шкалу собівартості освіти.

За словами чиновників, витрати за державним замовленням на фахівців набагато вищі, ніж платять студенти-контрактники. Щоб скоротити розрив, вартість навчання будуть піднімати в кілька етапів.

З 2020-го індикативна вартість контракту не може бути менша, ніж 60% від середнього розміру витрат на підготовку одного бюджетника в попередньому календарному році (без урахування стипендій).

Схожі новини