Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна попередила ООН про нову хвилю репресій в окупованому Криму

  • 28.03.2019, 08:35
  • 433

Постійне представництво України при ООН розіслало всім державам-членам Організації офіційного листа, в якому попередило про загрозу нової хвилі кримінальних переслідувань кримських татар в окупованому Росією Криму.

Відповідний текст листа опублікував Укрінформ.

«Особливе занепокоєння викликає те, що приводи для нинішніх обшуків і затримань вже застосовувалися для того, аби сфабрикувати обвинувачення для засудження кримськотатарських активістів. Отже, не виключено, що Російська Федерація готує нову хвилю кримінальних переслідувань, щоб залякати й заглушити голос кримськотатарського народу», — підкреслюється у зверненні.

У цьому зв'язку українська сторона закликала міжнародне співтовариство дати «потужну й консолідовану» відповідь на безчинства російської окупаційної влади в тимчасово окупованому Криму.

«Додатковий політичний та економічний тиск, а також санкції проти держави-агресора мають стати найважливішим елементом цієї відповіді», — підкреслили в українському диппредставництві.

При цьому в листі державам-членам ООН був також розісланий коментар Міністерства закордонних справ України щодо останніх подій у Криму.

Нагадаємо, у результаті обшуків в окупованому Криму затримано 20 кримських татар, підозрюваних в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною. Після чого суд в окупованому Криму відправив під варту 9 затриманих кримських татар.

Схожі новини