Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

УЄФА відкрив дисциплінарну справу щодо натуралізації Мораеса

Разом з тим, за даними португальського видання Betnews, претензії Португалії та Люксембурга до України щодо Мораеса — безпідставн

Союз європейського футболу (УЄФА) відкрив дисциплінарну справу відносно участі нападника збірної України Жуніора Мораеса в перших двох матчах кваліфікації на ЧЄ-2020, повідомляє УНН з посиланням на сайт Асоціації.

«Після подачі протесту Федерацією футболу Люксембургу і Федерацією футболу Португалії було порушено дисциплінарне провадження відповідно до статті 55 Дисциплінарного регламенту УЄФА», — сказано у повідомленні УЄФА.

Зазначено, що протест був поданий до Контрольного, етичного і дисциплінарного органу УЄФА, який прийме рішення з цього питання на своєму наступному засіданні, дата якого на разі залишається невідомою.

Додамо також, після двох турів відбору на Євро-2020 збірна України за яку двічі грав Мораес набрала чотири очки і лідирує в своїй групі.

Як повідомлялося раніше, португальська та люксембурзька сторони подали протест стосовно можливого порушення натуралізації форварда Мораеса.

Разом з тим, за даними португальського видання Betnews, претензії Португалії та Люксембурга до України щодо Мораеса — безпідставні.

«1) в Україні безперервним роком проживання вважається перебування на території країни 183 дні на рік;

2) при визначенні кількості років, безперервно прожитих в країні, для громадянства ФІФА включаються норми місцевого законодавства;

3) коли Мораес виступав в Китаї в оренді, він сумарно провів в тому році більше 183 днів на території України, а значить порушення не було", — сказано у повідомленні португальського порталу.

Про відсутність порушень у виступі Мораеса за Україну висловися також і юрист Ілля Скоропашкін.

За його словами, є достатні підстави стверджувати, що тимчасове перебування гравця протягом 4-х місяців в зарубіжному клубі на правах оренди (мова про Китай), не є перериванням постійного проживання в Україні.

«Згідно з чинним законодавством України, громадянин України Чавес Рібейро Мораес Жуніор безперервно прожив протягом не менше п’яти років на території України і мав всі підстави грати за збірну України в міжнародному матчі.

Таким чином, відсутність особи в місці проживання менше шести місяців, не перериває термін постійного проживання на території України з точки зору національного законодавства", — резюмував Скоропашкін.

Схожі новини