Передплата 2024 «Добрий господар»

Ford оголосила про закриття заводів у Росії

  • 27.03.2019, 17:51
  • 644

Американський автоконцерн Ford припинить виробництво легкових авто в Росії до кінця червня, заводи компанії закриють.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії в середу, 27 березня, передає Кореспондент.net.

«Реструктуризація бізнесу передбачає завершення виробництва легкових автомобілів до кінця червня 2019 року з послідовним закриттям двох автомобільних заводів Ford Sollers у Набережних Челнах і Всеволожську, а також заводу двигунів в ОЕЗ Алабуга (м. Єлабуга)», — йдеться в повідомленні.

У компанії також відзначили, що ці заходи призведуть до значного скорочення штату співробітників, яке проводитиметься, в першу чергу, за програмою добровільного звільнення з виплатою додаткових компенсацій.

«Всі зобов'язання з гарантійного ремонту та сервісного обслуговування легкових автомобілів будуть виконані в повному обсязі», — наголошується в повідомленні.

У заяві СП також зазначається, що ПАТ Соллерс отримає 51% у спільному з Ford Motor Company підприємстві — Ford Sollers, переговори про його роботу планується завершити найближчими місяцями.

«Метою змін є необхідність повернення до прибутковості компанії в короткостроковій перспективі і підвищення ефективності інвестицій в умовах складної ситуації на ринку. Переговори між акціонерами тривають, остаточні домовленості будуть досягнуті найближчими місяцями», — наголошується в заяві.

Раніше в Ford заявили про плани скоротити п'ять тисяч робочих місць в Німеччині. Всього в Європі в Ford працюють, приблизно, 54 тисячі осіб, головним чином в Німеччині, Великій Британії та Іспанії.

Схожі новини