Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Папа Римський не дозволив віруючим цілувати свій перстень

  • 27.03.2019, 16:14
  • 603

Папа Римський Франциск відсмикує руку, коли люди намагаються поцілувати його перстень.

Як зазначається, така поведінка викликала багато критики. Захисники понтифіка говорять про те, що той заздалегідь просив віруючих не цілувати його перстень, тому їм не варто ображатися, пише УНІАН.

Причина такої поведінки точно незрозуміла. Згідно традиції, поцілунок трактується як знак поваги до церкви. При цьому священик-єзуїт Рассел Поллітт заявив, що варто відмовитися від традиції цілування папського перстеня. За його словами, це запозичення з монархій. «Помпезність навколо понтифіків має бути скасовано», — заявив Поллітт. «Католики згадують, що навіть колишній Папа Бенедикт XVI і його попередник Іоанн Павло II не любили, коли віруючі цілували їм руки», — пише Reuters. «Іноді йому це подобається, іноді ні. Все дуже просто», — заявив один з помічників Папи Римського на умовах анонімності.

Папський перстень (який ще називають «перснем рибака») — один з символів авторитету понтифіка. Перстень має нагадувати, що Папа є спадкоємцем апостола Павла, який за родом занять був рибалкою. Як тільки Папа помирає, перстень негайно знищується, щоб засвідчити кінець його правління. Для новообраного Папи виготовляють нове кільце, як правило, з золота. Але Папа Франциск в цілях економії попросив виготовити його перстень з позолоченого срібла.

Схожі новини