Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нідерланди і Австралія почали переговори з РФ щодо збиття MH17

  • 27.03.2019, 12:58
  • 532

Нідерланди, Австралія і Росія цього місяця провели першу зустріч щодо відповідальності за збиття малайзійського «Боїнга» рейсу MH17 у 2014 році в Україні.

Про це повідомили голови МЗС Австралії та Нідерландів на прес-конференції у Сіднеї, повідомляє Європейська правда з посиланням на NOS.

«Перша тристороння зустріч відбулася нещодавно», — заявив нідерландський міністр Стеф Блок.

Обоє дипломатів сказали, що не можуть повідомити про зміст процесу, бо він є конфіденційним, але запевнили, що роблять усе можливе, щоб домогтися справедливості для жертв авіакатастрофи.

Про місце переговорів також не повідомили. Раніше Відень розглядався яка вірогідна локація.

У травні минулого року Нідерланди і Австралія поклали на Росію відповідальність за її роль у збитті «Боїнга» в небі над Донбасом.

У лютому стало відомо, що Нідерланди і Австралія встановили дипломатичні контакти для спілкування з Росією щодо питання відповідальності за катастрофу.

У МЗС РФ заявили, що на переговорах Росія не планує обговорювати визнання відповідальності за катастрофу MH17.

24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 оголосила, що малайзійський «Боїнг» був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук» з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, зокрема 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Схожі новини