Передплата 2024 ВЗ

До побачення «Євробачення»: проведення пісенного конкурсу в Ізраїлі опинилося під загрозою зриву

  • 27.03.2019, 09:15
  • 824

В момент, коли до музичного конкурсу «Євробачення» в Ізраїлі залишилося всього 50 днів, його проведення опинилося під загрозою у зв’язку із загостренням конфлікту між Ізраїлем і Палестиною.

Про це повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на The Jerusalem post.

Причиною побоювань стала раптова ракетна атака 25 березня, яка зруйнувала будинок, а сім людей отримали поранення. Тепер організатори бояться такої ескалації під час проведення пісенного конкурсу.

У організаторів немає і не може бути плану на випадок повторення подібної атаки — все може трапитися раптово і без жодного приводу. І навіть якщо, як стверджує ХАМАС, ракета була запущена помилково, це не применшує побоювань: люди все одно можуть постраждати.

В понеділок офіційні представники Європейської мовної спілки (ЄМС) повідомили, що вони стежать за ситуацією в Ізраїлі.

«Охорона і безпека завжди мають першорядне значення для ЄВС», — сказали в організації. Проте неясно, що буде, якщо конфлікт продовжиться. В цьому випадку абсолютно нереально перенести конкурс на нове місце. Треба сказати, що з моменту початку конкурсу в 1956 році, 63 роки тому, він жодного разу не був пропущений.

Основний конкурс повинен початися в травні, але протягом часу, що залишився, всі учасники будуть приїжджати, щоб зняти свої кліпи, які повинні транслюватися під час конкурсу.

Під час ракетного удару в понеділок вранці в Ізраїлі перебували Майкл Райс, співак з Великобританії, Кейино, група з Норвегії і D-Moll, група з Чорногорії.

Поки, вважається, все йде своєю чергою, але, як стверджують ізраїльські чиновники, ніхто не може пообіцяти, що ракети не будуть обстрілювати Ізраїль під час конкурсу. Гарантій ніхто не дасть.

Україна відмовилася від участі в «Євробаченні» в цьому році. Співачка MARUV (Ганна Корсун), яка перемогла у Нацвідборі 23 лютого, відмовилася представляти Україну після вивчення пунктів договору, які вона вважає «кабальними». Співачка, яка гастролює в РФ, заявила, що не бажає бути «битою на політичній арені». Зараз Корсун перебуває на гастролях у Росії.

Ім'я представника від України планували оголосити 26 лютого після того, як НСТУ і команда MARUV не дійшли згоди щодо умов контракту. Разом з тим, гурт Freedom Jazz, який посів друге місце, відмовився представляти Україну на пісенному конкурсі в Тель-Авіві. Також від участі в конкурсі відмовився гурт KAZKA, який посів третє місце в Національному відборі.

Схожі новини