Передплата 2024 «Добра кухня»

Щоб заробити на ремонт, баба Галя поїхала смішити коміків

  • 26.03.2019, 19:56
  • 734

Але заробивши десять тисяч гривень, вирішила йти далі і втратила все.

У свої 77 років Галина Петрівна Курсик із села Лішні, що на Рівненщині, напрочуд енергійна та моторна жінка. Все життя працювала у культурі, багато років керувала сільським клубом. З місцевими колективами часто виступала на сцені. Тож коли затіяла вдома ремонт, вирішила заробити на будівельні матеріали у незвичний спосіб — подалася до столиці на шоу «Розсміши коміка».

У пані Галини двоє дітей. Донька живе у Києві, син із родиною біля матері. Каже, зважилася на участь у шоу лише тому, що у столиці є у кого зупинитися. На кастинг реєструвалася телефоном. Згодом їй передзвонили й запросили на зйомки, які відбувалися на Кіностудії імені Олександра Довженка.

«Коли ввійшла у студію, здивувалася: поряд з молодими учасниками тупцювали згорблені, сперті на кийки діди з бабами. Думаю: чого дивуватися, кожен хоче заробити… На сцену учасників викликали за порядковим номером, який давали під час реєстрації. Щедро пригощали чаєм та кавою, солодощами. Але ж хіба тоді до чаювання було? Переживала, щоб добре виступити», — пригадує Галина Петрівна.

Сама написала жарти, з якими мала виступати, вдома репетирувала. Виступ розпочала з того, що у жартівливій віршованій формі привітала суддів. А коли почала примовляти «кури мої, кури» та заспівала пісню Наталки Могилевської «Полюби меня такой, какая я есть», судді покотилися від сміху. Відтак заробила 10 тисяч гривень.

— Після третьої хвилини виступу переконували забирати виграш. Я наполягла на своєму: йтиму далі! Хотіла 20 тисяч заробити, приблизно стільки коштував ремонт. Проте з останнього мого номера судді не засміялися, і все програла. Щоправда, організатори оплатили дорогу до Києва та назад, і дали 200 гривень компенсації, — розповідає.

Розповідаючи про закулісся конкурсу, каже, що переможцям дають не справжні гроші, а бутафорію. На реальні купюри виграш обмінюють вже поза зйомками. Перед виходом на сцену учасники повинні заповнити анкету, де, окрім персональних даних, вказують суму, яку хочуть виграти, та на що планують витратити ці гроші.

— Коли програма вийде в ефір, я не знала. Телевізор майже не дивлюся, тож не бачила анонсу. Подруги сказали, що у суботу мене показуватимуть. У зазначений час зібрала біля екрана всю родину. Ще програма не закінчилася, як телефон розривався від дзвінків. Підтримували, казали, молодець, що наважилася поїхати, що треба було забрати ті 10 тисяч. Та після бою кулаками не розмахують., — зітхає Галина Курсик.

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область