Передплата 2024 ВЗ

Для Олени Даць тканини — як фарби для художника: у Галереї мистецтв дизайнерка представила нову колекцію

Понад 10 років українська дизайнер Олена Даць представляє свій бренд на шоу-румі шоу під час Паризького тижня моди. Її брендові сукні носять модниці не лише у європейських країнах, а й на Близькому Сході. Роботами майстрині захоплюються, бо у кожну з них Олена Даць вкладає душу, оскільки хоче, щоб у ній жінка почувалася щасливою. А ще вона вміє представити свою колекцію не так, як усі, а вкласти свою «родзинку».

От і цього разу у рамках Lviv Fashion Week Олена Даць презентувала фантастичну ретро-колекцію «Чи хочеш троянду?» у залах Галереї мистецтв.

І вибрала локацію пані Олена не випадково, адже колекція SS19 була представлена на тлі експозиції картин у відділі «Музей європейського мистецтва ХІХ-ХХІ століть». І серед них картина Владислава Чахурського «Чи хочеш троянду?», яку художник створив у Мюнхені 1879 року. Весняний настрій доповнювала картина Вітольда Прушковського «Весна».

Олена Даць вміє експериментувати з тканинами. Для неї тканини — як фарби для художника. У її колекціях представлений восокоякісний шовк, бавовна і вовна. А цього разу у 27 образах переважали лише світлі відтінки — яскраві, соковиті, як сама весна.

— Коли побачила ці картини у галереї, відразу зрозуміла, як виглядатиме моя наступна колекція, — розповіла журналістові «ВЗ» Олена Даць. — Хто вони, ці прекрасні, легкі, повітряні леді з полотен художників — романтиків? Яка у них доля? Про що вони замріялись, лежачи на розкішних кліне (диван. — Г.Я.)? Їхні розслаблені пози в обрамленні вишуканих інтер’єрів занурюють нас в ту романтичну епоху, коли можна було собі дозволити вести спокійний та розмірений спосіб життя, коли люди вміли насолоджуватися життям, цінували живе спілкування і слухали прекрасну класичну музику. Образи, які я створила, були натхненні цими неймовірними картинами великих митців.

— На жодній моделі з цієї колекції не було вбрання чорного кольору… Цього разу вирішили надати перевагу світлим тонам?

— У моїх колекціях є багато чорного і бежевого кольорів. Але у цій колекції весна-літо до ніжних кольорів вирішила нічого темного не додавати.

Фото: Ігоря Федоріва

Схожі новини