Передплата 2024 ВЗ

Посол Є С заявив про активну протидію реформам в Україні з боку їх противників

  • 26.03.2019, 14:12
  • 786

Голова Представництва Є С в Україні Хюг Мінгареллі констатував активну протидію реформам в Україні з боку тих, чиї власні інтереси не відповідають інтересам країни.

Про це він сказав на щорічному Конгресі регіональних рад з питань реформи в сфері правосуддя у вівторок в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У перехідному періоді завжди відбувається постійна боротьба між тими, хто намагається зберегти статус-кво, і реформаторами. В Україні також є ця боротьба, але тут ця боротьба набагато активніша, ніж в інших країнах перехідного періоду», — зазначив Хюг Мінгареллі.

Він підкреслив, що Україна є однією з найбільших країн регіону, «тому ті, хто за 25 років зміг сформулювати свої інтереси всупереч інтересам країни, борються за те, щоб зупинити або відстрочити процес реформ».

«Тому не повинно нікого дивувати те, що процес реформ тут не такий швидкий», — сказав Мінгареллі.

При цьому посол підкреслив, що ЄС на стороні реформаторів.

«Ми в ЄС, очевидно, на стороні реформаторів. Особливо, коли мова йде про реформу системи правосуддя. Ми продовжимо витрачати багато часу, сил і ресурсів, щоб підтримати вас у вашій боротьбі за систему правосуддя», — зазначив дипломат.

Говорячи про необхідні зміни в сфері правосуддя, Мінгареллі зазначив: «Нам необхідно забезпечити гідне виконання нових процесуальних кодексів для того, щоб гарантувати повний захист обох сторін там, де сьогодні ще так не відбувається. Також, щоб просувалася пробація, електронне правосуддя і інше».

Схожі новини