Передплата 2024 «Добра кухня»

Конгрес США схвалив законопроект для захисту від енергетичного шантажу Росії

  • 26.03.2019, 12:11
  • 616

Палата представників США ухвалила законопроект H. R. 1616, який має допомогти країнам Центральної та Східної Європи диверсифікувати енергетичні джерела.

Як повідомляє «Укрінформ», про це йдеться на сайті американського законодавчого органу.

«(Законопроект H. R. 1616 — ред.) схвалено Палатою представників. За 391, проти 24», — йдеться на сайті.

Згідно з текстом законопроекту «Про європейську енергетичну безпеку та її диверсифікацію 2019», Сполучені Штати повинні допомогти країнам у Центральній та Східній Європі, зокрема Україні, зменшити свою залежність від імпорту енергоресурсів з країн, таких як Російська Федерація, які використовують енергетичну залежність для політичного вплив на уряди цих країн.

Як зазначається в документі, США повинні заохочувати також своїх союзників та партнерів розробляти доступні, прозорі й конкурентні ринки, на яких будуть продаватися диверсифіковані енергетичні ресурси.

Повідомляється, що Сполучені Штати повинні також сприяти експорту енергоресурсів.

Європейським країнам також пропонується виділяти фінансування у розмірі близько одного мільярда доларів США для інвестицій у проекти, які сприяють диверсифікації джерел енергії.

Зазначається, що відповідний законопроект повинен бути схвалений Сенатом й підписаний президентом США Дональдом Трампом перед тим, як він набуде чинності.