Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Збірній України можуть зарахувати технічні поразки у матчах проти Португалії та Люксембургу

  • 26.03.2019, 11:30
  • 605

Збірній України з футболу загрожують технічні поразки у матчах з Португалією і Люксембургом через новоспеченого гравця команди Жуніора Мораєса.

Про це повідомляє SportArena.

Бразилець може не відповідати вимогам ФІФА до натуралізованих спортсменів, пише португальське видання Mais Futebol, посилаючись на те, що гравець не жив в Україні безперервно впродовж 5 років.

Видання спілкувалося з португальським суддею CAS Ногейра та Рошей, який підтвердив, що в цьому випадку повинна застосовуватися Стаття 7 статуту ФІФА «Отримання нового громадянства». Відповідна стаття говорить:

Будь-який гравець, який отримав нове громадянство і не грав за національну команду, має можливість виступати за нову збірну тільки якщо виконується одна з наступних умов:

а) Він народився на території відповідної асоціації;

b) Його біологічна мати або біологічний батько народилися на території відповідної асоціації;

c) Його бабуся або дідусь народилися на території відповідної асоціації;

d) Він жив безперервно мінімум п'ять років після досягнення 18-річчя на території відповідної асоціації.

У листопаді 2016 року ФІФА покарала команду Болівії двома технічними поразками в матчах проти Перу (2:0) і Чилі (0:0) через неправильну натуралізацію захисника Нельсона Кабрери.

Мораєс перебував у донецькому «Металурзі» в 2011 році, потім провів сезон в софійському ЦСКА. З липня 2012 по лютий 2017 року він виступав в Україні за «Металург» і «Динамо», після чого відправився в короткострокову оренду в китайський Тяньцзінь Цюаньцзянь. З літа 2017 Жуніор знову грає в Україні.

Бразилець отримав українське громадянство 18 березня, був викликаний у збірну 19 березня, а вже 22 березня вийшов на заміну в матчі проти Португалії (0:0), а 25 березня вперше зіграв в основі національної збірної — проти Люксембургу (2:1).

Збірна України після 2 турів з 4 очками очолює групу В. Наступний поєдинок команда Андрія Шевченка проведе 7 червня проти Сербії, а 10 червня знову зустрінеться з Люксембургом.

Схожі новини