Передплата 2024 «Добра кухня»

І знову сезон латання асфальту…

На ремонт доріг та тротуарів в бюджеті Львова передбачено 198 мільйонів гривень.

У Львівській міській раді оприлюднили перелік доріг, які мерія буде доводити до ладу цього року. «Ремонт доріг у Львові у 2019 році можна розділити на три частини, — коментує „ВЗ“ директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк. — Перша — об’єкти, на ремонт яких цього року виготовляють лише проектно-кошторисну документацію, а виконання стартує наступного року. Друга — це перехідні об’єкти, ремонт яких планують завершити цього року. Третя — нові дороги, ремонт яких розпочнуть цього року».

Невдовзі буде виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію вул. Вітовського, Княгині Ольги, Коперника, а також почнеться ремонт вул. Суботівської, Чернівецької, Конюшинної, Бандери та площі Франка. Нові об’єкти, де стартує ремонт — вул. Курмановича, Апостола, площа Двірцева, вул. Хмельницького, Хуторівка, Миколайчука, Шевченка. Також планують розпочати будівництво пішохідного моста на вул. Головатого —вул. Сулими та будівництво шляхопроводу на перехресті вул. Шевченка —вул. Омельяна Ковча.

«Приступаємо до капітального ремонту хідників, дворів, доріг. На це з міської скарбниці виділено 198 мільйонів гривень, — наголосила Ірина Маруняк. — Зараз тривають інтенсивні роботи щодо проектування і проходження експертизи. По багатьох об’єктах вже завершуються експертизи проектів — це ремонти вул. Курмановича, шляхопроводів „Шевченка-Ковча“, „Головатого-Сулими“. Також цього року плануємо продовжити ремонт вулиці Збиральної, проектується вулиця Конюшинна».

Цього року будуть завершені ремонтні роботи на восьми об’єктах. Зокрема, йдеться про завершення робіт з будівництва гравійної дороги до мікрорайону «Білогорща», ремонт вул. Замарстинівської, Пластової, Зеленої, Збиральної, Пулюя-Трускавецької, Зимновідської-Станційної та Городоцької, 166.

Не дорогами єдиними. Цьогоріч у місті Лева планують облаштувати дві великі велосипедні доріжки — на вул. Княгині Ольги — вул. Академіка Сахарова, на пр. Чорновола. На доріжки для велосипедистів у бюджеті розвитку передбачено більше 11 млн. грн.

Схожі новини