Передплата 2024 «Добра кухня»

Мюллер не знайшов доказів змови Трампа з Росією

Мін’юст опублікував ключові висновки підсумкової доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера. Спецпрокурор прийшов до висновку, що Дональд Трамп не здійснював ніяких злочинів

Про це повідомляє УНН.

Основні висновки, що містяться в цьому документі, оприлюднило в неділю міністерство юстиції США, яке одночасно виконує функції генеральної прокуратури.

Мюллер підтвердив відсутність змови між Москвою і виборчим штабом Трампа. «Як було зазначено вище, спецпрокурор не виявлено, що будь-який громадянин США або посадова особа передвиборної кампанії Трампа вступали в змову або ж, знаючи про це, координували з Росією зусилля вплинути на президентські вибори 2016 року», — йдеться в листі Барра.

Мюллер також прийшов до висновку, що президент США Дональд Трамп не здійснював ніяких злочинів, які могли б бути розцінені як дії, спрямовані на перешкоджання правосуддю.

«У доповіді не виявлено ніяких дій (з боку Трампа), які б, на нашу думку, представляли собою поведінку, націлену на перешкоджання правосуддю», — підкреслюється в документі.

У доповіді Мюллера стверджується, що Росія намагалася впливати на вибори в США в 2016 році через «Агентство інтернет-досліджень» і хакерські атаки.

Нагадуємо, спецпрокурор США Роберт Мюллер, який в п’ятницю передав Мін’юсту доповідь за підсумками розслідування про втручання РФ у американські вибори, завершить свою роботу на цій посаді в найближчі дні. Про це йдеться в заяві представника апарату Мюллера Пітера Карра.

Схожі новини