Передплата 2024 «Добрий господар»

Копію Томосу доставлять на полярну станцію «Академік Вернадський»

Копію Томосу про автокефалію Православної церкви України повезуть на станцію «Академік Вернадський» в Антарктиді.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Національного антарктичного наукового центру.

«25 березня о 10.00 у Михайлівському Золотоверхому соборі владика Православної церкви України Епіфаній проведе молебень на щасливу подорож 12-ти українських полярників та на гарний початок їхньої роботи в Антарктиді. Владика вручить учасникам експедиції копію Томосу, яка буде зберігатися на станції „Академік Вернадський“, у капличці святого рівноапостольного князя Володимира», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що каплиця на станції була зведена ще у 2011 році. Тоді її доручили звести УПЦ Московського патріархату, однак зараз Епіфанія вирішили попросити перевести її до ПЦУ.

«З огляду на те, що ті учасники антарктичних експедицій, які є віруючими, духовно прихильні до ідеї єдиної помісної Української церкви, було вирішено просити владику ПЦУ Епіфанія про переведення каплички в лоно Православної церкви України. Голосування за це рішення відбудеться під час ротації української антарктичної експедиції, коли на станції „Академік Вернадський“ будуть присутні відразу учасники 23-ої та 24-ої УАЕ (української антарктичної експедиції — ред.), а також сезонний загін науковців», — пояснили у науковому центрі.

Зазначається, що учасники 24 УАЕ вирушають з Києва 26 березня.

Схожі новини