Передплата 2024 «Добра кухня»

Медики назвали продукти, якими не варто снідати

  • 24.03.2019, 11:58
  • 744

Кожен із нас знає, що сніданок — надзвичайно важливий прийом їжі. Втім, важливим є не лише його наявність, а й те, з чого складається ваша перша трапеза на день.

Медики розповіли, чим категорично не варто снідати, щоб не виникло проблем зі здоров'ям.

Про це пише Радіо Максимум.

Білка в цих продуктах значно менше, ніж жиру та шкідливих компонентів, а при регулярному вживанні вони можуть порушити роботу печінки й органів шлунково-кишкового тракту.

Найгірший вибір для сніданку — сардельки, сосиски, шинка, ковбаса, а також паштети. У будь-якому з цих продуктів багато жиру, величезна кількість консервантів, загущувачів, солей, підсилювачів смаку та іншої «хімії», яка згубно впливає на роботу внутрішніх органів.

Постійне вживання сосисок, ковбас і сардельок, особливо натщесерце, може привести до порушень функції печінки та роботи органів шлунково-кишкового тракту.

«При цьому білка в таких продуктах вкрай мало. Якщо вже на сніданок хочеться чогось м'ясного, то значно корисніше з'їсти шматочок відвареного або запеченого м'яса птиці», — порадили лікарі.

Вони також застерігають: джеми, варення, мармелад та інші солодощі, які заведено подавати до ранкового чаю, варто залишити на обідній час. Цукор, тобто глюкоза, хоч і необхідний для роботи мозку, але вранці піде організму тільки на шкоду.

«Такий продукт подразнює підшлункову залозу. Цукор стимулює вироблення інсуліну, і тоді рівень його в крові починає скакати. Спочатку це проявляється млявістю та втомою, при його надлишку, а після — диким почуттям голоду», — пояснили експерти.

Схожі новини