Передплата 2024 «Добрий господар»

Понад 300 дитячих хірургів з 23 країн світу зібралися у Львові

Сім спікерів всесвітньовідомих дитячих хірургів, 300 дитячих хірургів та урологів із 23 країн світу, 21 лекція з найбільш актуальних питань хірургії новонароджених.

Упродовж двох днів — 22−23 березня в актовій залі теоретичного корпусу ЛНМУ ім. Данила Галицького (вул. Шімзерів, 3А) уперше в Україні відбувається щорічний навчальний курс для дитячих хірургів та урологів з усієї Європи.

Ця непересічна для України подія такого масштабу проводиться під егідою Європейської асоціації дитячих хірургів (EUPSA) — єдина професійна спілка дитячих хірургів у Європі, яка щороку проводить такий освітній курс для країн Центральної та Східної Європи. Попередній курс відбувся в Афінах (Греція).

Львів обраний місцем для проведення 12-го за рахунком такого навчання. Організацією заходу стала кафедра дитячої хірургії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, яку очолює доцент Андрій Кузик. Для участі у ньому прибули понад 300 учасників.

«Для нас надзвичайно відповідально організувати такий курс. Тим більше, що подія такого рівня відбувається в Україні вперше. Сім спікерів — всесвітньо відомих дитячих хірургів з провідних європейських клінік діляться своїм досвідом лікування вроджених вад розвитку новонароджених дітей раннього віку з акцентом на міні-інвазивну хірургію таких пацієнтів. Це важливо для нас, тому що міні-інвазивна хірургія — це протокольні стандартні речі у всьому світі, Вона також і в нас розвивається і входить у наше сьогодення. Звичайно, це потребує великих затрат, великого впровадження інвестицій, доровартісної апаратури і навчання», — розповів доцент кафедри дитячої хірургії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Андрій Кузик.

Сім лекторів — керівники провідних клінік дитячої хірургії Європи — такі всесвітньо відомі фахівці — дитячі хірурги, як Mikko Pakarinen (Хельсінкі), Juan Carlos de Agustin (Maдрид), Francesco Morini (Рим), Martin Lacher (Лейпциг), Stuart Hosie (Mюнхен), Tomas Wester (Стокгольм), Dariusz Patkowski (Вроцлав) за час курсу прочитають 21 лекцію з найбільш актуальних питань хірургії новонароджених, контроверсійних питань хірургії та урології дитячого віку, а також малоінвазивних методів корекції вроджених і набутих захворювань.

На навчання прибули медики з 23 країн світу, зокрема, медики з цілої України. Організатори сподіваються, що ця співпраця триватиме і в майбутньому. Під час навчання світові хірурги покажуть фрагменти оперативних речей. Ми сподіваємося, що їх запроваджуватимуть у наших лікарнях.

Схожі новини