Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові запрацював перший у Західній Україні банк крові для тварин

  • 21.03.2019, 20:43
  • 480

Безпритульним тваринам перелиють кров задурно, домашнім — за 2100 грн.

Завдяки відкритому у Львові, єдиному на Заході України банку крові, щомісяця можна буде рятувати сотні тварин. Цей проект-мрія став реальністю завдяки зусиллям та коштам ЛКП «Лев», допомозі партнерів та численних благодійників. Зараз ЛКП «Лев» уже залучив перших донорів. Їхню кров можна буде використати уже найближчим часом для переливання хворим чи травмованим тваринам.

Як стверджують ветеринари, досі не було можливостей забезпечити процес переливання крові. Часто життя тварини залежить саме від цієї процедури. Тому відкриття банку крові — непересічна подія не лише для Львова, а й для всієї Західної України. У нашій країні працює лише один банк крові для тварин — у Києві. За словами директора ЛКП «Лев» Оксани Кошак, аби створити банк крові, вирішили залучити собачників, небайдужих людей, бізнес, громадські організації. Розпочали втілення ідеї з благодійної вечірки у FESTrepublic, на якій зібрали 22 тисячі гривень. Це дало старт нашій мрії.

Загалом коштувала ця мрія ЛКП «Лев» 275 тисяч гривень. На ці гроші закупили обладнання. Залишилося доплатити ще 92 тисячі грн за центрифугу. Але в ЛКП «Лев» уже мають змогу переливати кров тваринам, які цього потребують. Безпритульним — за кошт ЛКП, а для домашніх переливання крові коштуватиме 2100 гривень.

Схожі новини