Передплата 2024 ВЗ

«Я бачив дитину. Я її об’їжджав»: нові подробиці загибелі школярки під колесами маршрутки у Львові

У Львові, на вул. Величковського (Рясне 2) водій маршрутки збив 9-річну дівчинку. Дитина загинула на місці події. Це сталося за десяток метрів від її будинку.

Соломія Бідюк навчалася у 4 -му класі СШ № 100. Разом з двома дівчатками вона бавилася на тротуарі і раптово вибігла на дорогу. Стояла спиною до руху транспорту. Маршрутчик хотів її об'їхати, але дівчинка раптово побігла…

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 20 березня, близько 17.30. Спершу 59-річний водій маршрутки (у чоловіка 35-річний водійський стаж) стверджував, що дівчинка розмовляла на дорозі по телефону. Але, як повідомила журналістка Вікторія Балицька, це неправда. Батьки Соломії знайшли її телефон у рюкзаку, у чохлі. Вона не могла по ньому говорити.

Чому водій не посигналив дитині? Сам водій каже, що не сподівався, що дитина побіжить.

«Я бачив дитину. Я її об'їжджав. Почув удар, крики, і одразу зупинився», — сказав водій.

Один зі свідків тієї трагедії, який одразу підійшов до водія, розповів журналістам: «Водій сказав, що у нього піднявся тиск. В очах помутніло. І додав: «У мене графік, я поспішав за графіком…».

Учителі школи, де навчалася Соломія, якраз поверталися з роботи. Вони розповіли: «Дівчинка спокійна, врівноважена. У неї — талант до малювання. Ходила на гурток, брала участь у конкурсах. Недавно надіслала свій малюнок на міжнародний конкурс до Італії…».

У родині ще є старший син. Батьки працюють у сфері медицини.

У школі журналісту «ВЗ» розповіли, що дівчинка поверталася з гуртка з малювання. По дорозі зайшла до магазину. Того трагічного дня їй ніяк не йшов малюнок. Тож Весна, яку вона намалювала, і два голуба, вийшли дуже сумними…

Цей малюнок Соломійка намалювала буквально за деякий час перед трагедією
Цей малюнок Соломійка намалювала буквально за деякий час перед трагедією

Водія затримала поліція. Галицький районний суд вже незабаром обере для водія запобіжний захід. У поліції кажуть, ознак алкогольного сп'яніння у водія не було.

Схожі новини