Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Канада і країни Європи самостійно перевірять літаки Boeing 737 MAX перед допуском до польотів

  • 21.03.2019, 15:11
  • 548

Авіаційна влада Канади і європейських країн перевірять безпеку літаків Boeing 737 Max і нове програмне забезпечення незалежно від Федерального управління цивільної авіації США.

Як заявив представник європейського регулятора Патрік Кью, буде проведена «дуже глибока і конкретна перевірка» змін, які проведуть Boeing і FAA для забезпечення безпеки експлуатації літаків, повідомляє НВ із посиланням на Associated Press.

Міністр транспорту Канади Марк Гарно також повідомив, що «коли зміни в ПЗ будуть завершені, а на це потрібно кілька тижнів, ми в Канаді проведемо свою сертифікацію, навіть якщо це буде вже зроблено FAA».

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився вранці 10 березня через шість хвилин після вильоту з аеропорту Боле в столиці Ефіопії Аддіс-Абебі. Лайнер виконував рейс в кенійську столицю Найробі.

В результаті всі 149 пасажирів і вісім членів екіпажу загинули.

В авіакомпанії заявили, що пілоти літака повідомили про «труднощі» і запитували дозвіл на посадку в аеропорту вильоту.

Після цього по всьому світу призупинили польоти Boeing 737 МАХ 8.

Крім того, Boeing повідомила, що працює над новими заходами безпеки для літаків 737 MAX.

Лайнер такої самої моделі розбився в жовтні 2018 року в Індонезії. Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air впав у море через 13 хвилин після зльоту. Тоді в результаті авіакатастрофи загинули 189 осіб.

Схожі новини