Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія вирішила стягнути з України «компенсацію за 23 роки окупації Криму»: Клімкін назвав це черговою кризою жанру

  • 20.03.2019, 20:09
  • 624

Росія планує стягнути з України компенсацію за збиток від дій України економіці Кримського півострова.

Як повідомляє «Інтерфакс», голова Держдуми Росії В'ячеслав Володін заявив про створення спеціальної робочої групи в нижній палаті, яка оцінить збиток від дій України економіці Кримського півострова.

«Створюємо робочу групу на чолі з Іваном Івановичем Мельниковим (першим віце-спікером Думи, — ред.). Заперечень немає? Рішення приймається», — сказав Володін в середу на засіданні Держдуми.

«Що стосується аналізу шкоди і збитків, завданих Криму і Севастополю за 23 роки анексії Криму і Севастополя Україні, ми це питання обговоримо сьогодні на раді Державної Думи, і будемо переходити до прийняття конкретних рішень, в рамках яких ми постараємося з залученням економістів, вчених, академії наук, за участю представників регіонів, вивчаючи ситуацію і в Криму, і в Севастополі, вийти на підсумковий документ», — сказав Володін.

На це вже відреагували в МЗС України. Зокрема, глава зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін назвав це черговою кризою жанру.

«У них там в Держдумі чергову кризу жанру — взялися рахувати» борг України за 23 роки анексії Криму «: створили робочу групу, оцінюють збитки, все серйозно. У нас чомусь нікому в голову не приходило вимагати компенсації за кілька століть російської окупації України? А хоча …», — написав Клімкін в Twitter.

Схожі новини