Передплата 2024 «Добрий господар»

Людину «кандидата Ю» затримали з 2,5 млн гривень, — Генпрокурор

  • 20.03.2019, 18:50
  • 748

Правоохоронні органи затримали у місті Дубно Рівненської області місцевого учасника мережі підкупу виборців, організованої «депутатом Д», для перемоги на виборах «кандидата Ю».

Про це 20 березня у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє УП.

«ДБР, СБУ і ГПУ затримали місцевого учасника мережі підкупу за одного з кандидатів в президенти», — заявив очільник генпрокуратури.

За його словами, затримана особа отримувала від учасника мережі «депутата Д» 2,5 млн грн «чорної готівки».

«Якщо учасник Всеукраїнської мережі депутата Д отримує від київського штабу в сумці 2,5 млн грн „чорної готівки“ для перемоги кандидата Ю в місті з населенням в 35 тис., — то скільки такої готівки планує витратити штаб Ю для перемоги в країні з кількістю виборців 35 млн?», — написав Луценко.

Ймовірно, йдеться про народного депутата від «Батьківщини» Валерія Дубіля.

Раніше Луценко заявляв, що за наявними у правоохоронців доказами, саме Дубіль «координував і організовував оплату технологів, у тому числі, з Російської Федерації, котрі організовували сітку для виборів».

Нагадаємо, 21 лютого відбулися масові обшуки СБУ та ДБР у пов'язаних із «Батьківщиною» офісах.

Загалом майже одночасно було проведено понад 40 обшуків. За їхніми результатами у Києві СБУ скликала цілу прес-конференцію, де заявила, що викрила «виборчу піраміду» під керівництвом народного депутата.

Прізвище цього депутата силовики не називали, але співрозмовники УП в «Батьківщині» зізналися, що мова йде про депутата Валерія Дубіля, якого 28 лютого ДБР викликало на допит.

Однак народний депутат від «Батьківщини» Валерій Дубіль на допити у справі так званої «виборчої сітки» не ходить.

Схожі новини