Передплата 2024 «Добра кухня»

Нижча, за встановлену Кабміном: «Нафтогаз» пообіцяв відчутне зниження ціни на газ

  • 20.03.2019, 16:31
  • 427

Кінцева ціна газу для побутових споживачів Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» з 1 квітня 2019 року становитиме 8,38 гривні за кубометр, що на 2% нижче ціни, яка була встановлена урядом.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу НАК «Нафтогаз».

«У березні компанії „Нафтогазу“ скористалися привабливою ринковою ситуацією і закупили достатні обсяги газу для забезпечення побутових споживачів групи. Враховуючи це, Газопостачальна компанія (ЦПК) „Нафтогаз України“ знизить ціну на квітень для своїх побутових споживачів у Кіровоградській області та інших регіонах на 2%, не встановлюючи максимально можливу торговельну націнку постачальника, дозволену законодавством», — зазначає прес-служба.

«Таким чином, кінцева ціна газу для побутових споживачів ЦПК „Нафтогаз України“ складе 8,38 гривні за кубометр замість 8,55 гривні за кубометр», — сказано в повідомленні.

За інформацією прес-служби, дана ціна включає ПДВ і витрати на транспортування газу по магістральних і розподільних трубопроводах. Також повідомляється, що «Нафтогаз» знизив вартість газу для промислових споживачів. Так, у квітні промислові споживачі «Нафтогазу» на умовах передоплати будуть купувати газ за ціною 7188 грн/тис. куб., що на 19% менше ціни на березень (з урахуванням ПДВ).

Схожі новини