Передплата 2024 «Добра кухня»

Тимошенко підкуповує не тільки виборців, а й кандидатів у президенти, — політолог

  • 19.03.2019, 13:58
  • 765

Технічні кандидати, зокрема від Тимошенко, отримують гроші за участь у виборах, що дає підстави говорити про підкуп претендентів на пост глави держави.

Про це в ефірі «Прямого» розповів політичний консультант Віктор Уколов.

«Насамперед треба зазначити, що технічні кандидати з'являються не просто так. Таким особам платять гроші. Таким чином ми можемо говорити про підкуп кандидатів у президенти. Ми знаємо про мережу „Батьківщини“ з підкупу виборців, у якій задіяні російські політтехнологи і яку розслідує СБУ. І те, що у Тимошенко є технічні кандидати — це свідчення того, що є кандидати, яким заплатили гроші за те, щоб и вони були технічними. До речі, серед таких кандидатів і колишній голова СБУ Валентин Наливайченко, який вів свою виборчу кампанію на гаслах, що він нібито найчесніший кандидат», — зазначив експерт.

Зокрема Уколов пояснив, з якою метою наймаються технічні кандидати.

«Для чого потрібні технічні кандидати? Для того, щоб завести членів окружної і дільничних комісій, оскільки кандидати мають на це право. Протокол, у якому названі технічні кандидати лідерки „Батьківщини“, свідчить про те, представник Тимошенко хоче вирішувати питання членів дільничних комісій від технічних кандидатів», — сказав він.

Також Уколов припустив, що члени виборчих комісій від технічних кандидатів Тимошенко мають завдання сфальсифікувати підрахунок голосів у дільницях.

«Для чого потрібна більшість у дільничних і окружних комісіях? Для влаштування фальсифікації під час підрахунку голосів. Звісно, це може бути і контроль за чесним підрахунком голосів. Але після того, коли вся країна побачила відомості, у яких вказана ціна одного голосу у Тимошенко, то я чомусь думаю, що йдеться саме про підкуп, а не контроль за чесним підрахунком голосів», — підкреслив експерт.

Схожі новини