Передплата 2024 ВЗ

Членство в НАТО дозволить нам збільшити місцеві бюджети розвитку, — Порошенко

  • 19.03.2019, 12:15
  • 488

Президент Петро Порошенко під час презентації проекту будівництва Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену від станції «Сирець» до житлового масиву Виноградар запевнив у своїй підтримці інфраструктурних проектів, зокрема будівництва нових станцій метрополітену.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

При цьому він наголосив на важливості вступу України до Північноатлантичного альянсу, що дозволить вивільнити значну частину коштів з сектору безпеки і оборони для місцевих бюджетів розвитку.

Глава держави зазначив, що вже сьогодні досягнуто показник частки місцевих бюджетів в зведеному бюджеті в 51%.

«Сьогодні в місцевих бюджетах коштів більше, ніж в державному бюджеті. Це не є кінцева мета. Ми далі просуватимемо і збільшуватимемо частку місцевих бюджетів. Єдине, що нам сьогодні заважає це робити — це війна і необхідність в повному обсязі фінансувати видатки на сектор оборони і безпеки. Але я твердо вірю, що спільними зусиллями, коли український народ об’єднався зараз, коли ми ставимо на озброєння абсолютно новітні технології і щодо ракет і щодо ударних БПЛА і щодо засобів зв’язку та засобів РЕБ, це теж потребує грошей», — сказав Президент.

Петро Порошенко запевнив громаду Києва та міського голову у своїй підтримці щодо вирівнювання ставки податку на доходи фізичних осіб в столиці з іншими містами України при умові забезпечення гарантій безпеки, які стануть можливими при інтеграції України до НАТО.

«Негайно, як буде продемонстрований прогрес у вступі до НАТО, де працює принцип „один за всіх і всі за одного“, і всі 30 членів будуть допомагати нам боронити українську землю — це дозволить вивільнити нам частину коштів з сектору оборони і безпеки, спрямувати їх на місцеве самоврядування, на децентралізацію», — сказав Петро Порошенко.

Схожі новини