Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Між Путіним і Порошенком — особиста ворожнеча, — спецпредставник Держдепу США Волкер

  • 19.03.2019, 14:15
  • 749

Путін хоче бачити, як Порошенко «зазнає поразки» в Україні, вважає спецпредставник Держдепу.

Спеціальний представник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер вважає, що між президентом Р Ф Володимиром Путіним і українським лідером Петром Порошенком — особиста ворожнеча.

Про це він заявив під час відеобрифінгу для європейських журналістів, організованого з Брюсселя 18 березня, передає Кореспондент.net.

Волкер зазначив, що США не підтримують будь-кого з кандидатів у президенти України.

«Ми дотримуємося принципів міцних демократичних інститутів, реформи щодо боротьби з корупцією та безпеки, а також відновлення Україною її суверенітету і територіальної цілісності. Це те, за що ми виступаємо, і ми безумовно говоримо це всім кандидатам», — сказав спецпредставник Держдепу.

На думку Волкера, існує особиста ворожнеча між президентом Путіним і президентом Порошенком. Російський лідер «очікує змін» в Україні, вважає спецпредставник Держдепу.

При цьому Волкер не впевнений, що РФ підтримує якогось конкретного кандидата. Водночас він зазначив, що очікує від будь-якої влади в Україні продовження шляху зміцнення демократичних інститутів, проведення реформ і боротьби з корупцією.

Схожі новини