Передплата 2024 «Добра кухня»

Після президентських виборів продовжиться робота щодо запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі, — Порошенко

  • 19.03.2019, 08:58
  • 656

Президент Петро Порошенко під час участі в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV наголосив, що після президентських виборів в Україні президент Росії буде вимушений відновити переговори по реалізації Мінських домовленостей і робота щодо запровадження місії миротворців ООН на Донбасі буде активізована.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко зазначив: «Ми маємо розуміти логіку Путіна. Путін неодноразово це стверджував. І сьогодні він намагається це підтвердити під час незаконного відвідання Криму… Твердження Путіна про те, що він готовий співпрацювати з будь-яким кандидатом на виборах Президента України, крім Петра Порошенка, є абсолютно чіткою позицією, що до виборів президента Путін буде ходити, молитися, просити і будь-що (робити — ред.), щоб в нас вибір українського народу залежав від пана Путіна, а не від українського народу». Глава держави наголосив, що його чітка відповідь — Путін цього не дочекається, адже Україна вже інша і українці будуть самі визначати свою долю.

«Одразу ж після виборів Президента, коли Путін вимушений буде забезпечити відновлення переговорів по реалізації Мінських домовленостей і відновлення переговорів про відновлення суверенітету України в Криму, перейти для обговорення в Раді Безпеки ООН питання запровадження місії миротворців — класичної і відповідно до стандартів ООН», — наголосив Президент. За його словами, левова частина країн-членів ООН, крім Російської Федерації, готові запроваджувати миротворчу місію як необхідний складовий компонент безпекового пакету для імплементації Мінських домовленостей.

Президент наголосив, що запуск миротворчої місії допоможе, щоб окупаційні війська РФ залишили Донбас, важку артилерію і техніку вивели за межі окупованих територій. «У нас на сьогоднішній день позиція роззброєння незаконних збройних формувань, так званих народних міліцій, поліцій і будь-чого іншого — будуть негайно роззброєнні блакитними шоломами ООН. І буде створений необхідний компонент для відновлення політичної діяльності українських партій на території окупованого Донбасу і ми зможемо починати політичний процес», — зазначив Глава держави.

Схожі новини