Передплата 2024 «Добрий господар»

Путін у своєму оточенні визнав, що анексія Криму була помилкою, — Джемілєв

  • 19.03.2019, 08:13
  • 726

Російський президент Володимир Путін у своєму найближчому оточенні визнав, що анексія Криму була помилкою, але не має наміру визнавати це публічно.

Про це в ефірі українського телеканалу «Прямий» заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає «Крим.Реалії».

«Тепер для Путіна просто немає виходу. У нас зараз, до речі кажучи, різні служби цікавляться нашою думкою: як ви думаєте, Путін міг би піти з Криму, не втративши обличчя? Немає такого шляху, просто немає. А Путіну визнати, що він зробив помилку? Він, до речі, в своєму колі про це вже і каже. Це перевірені джерела. Він каже: „Ми з Кримом зробили помилку, але цього ми не визнаватимемо“. Ось така ось концепція», — заявив Мустафа Джемілєв.

Джемілєв вважає, що для Путіна піти з Криму — це «зробити харакірі».

Після анексії півострова Путін неодноразово публічно заявляв, що вважає питання приналежності Криму «закритим».

18 березня Володимир Путін приїхав на Балаклавську ТЕС у Севастополі і дав команду на запуск двох нових електростанцій в анексованому Криму.

На території Криму і Севастополя 16 березня 2014 року відбувся невизнаний світом «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування на «референдумі». Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про «приєднання» Криму до Росії.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Схожі новини