Названо доступний українцям продукт, який зміцнює імунітет і захищає від раку

Експерт з дієтології Світлана Фус поділилася інформацією про користь квашеної капусти. За її словами, цей продукт діє благотворно на організм людини, значно зміцнює імунну систему і знижує ризик розвитку раку.

Квашена капуста завдяки насиченості молочною кислотою і клітковиною сприяє збільшенню різноманітності бактерій в кишечнику, пише «Цікавості».

Здоровий мікробіом забезпечує міцний імунітет. До складу квашеної капусти входить низка корисних мінералів, включаючи необхідні організму магній, кальцій, залізо. Всі ці мікроелементи благотворно впливають на функціонування кровоносної системи. У процесі приготування квашеної капусти (при ферментації овоча) виділяються ізотіоціанати — компоненти, що знижують ризик виникнення злоякісних утворень. Фахівці рекомендують регулярно вживати цей корисний продукт для профілактики раку та активного виведення холестерину, чому сприяють фітостероли.

Дієтолог зазначила, що капуста в квашеному вигляді містить багато солі, тому протипоказана людям, які страждають гіпертонією або нирковою недостатністю, панкреатитом або гастритом. Не можна вживати продукт при хронічних колітах, оскільки поєднання сірки і клітковини в ньому сприяє утворенню газів. Здоровим людям можна включати в щоденний раціон по півсклянки квашеної капусти.