Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський втрачає у другому турі перевагу над Порошенком і Тимошенко, — опитування

  • 16.03.2019, 16:26
  • 921

Шоумен Володимир Зеленський у другому турі президентських виборів втрачає перевагу над чинним Президентом України Петром Порошенком.

Про це свідчать результати опитування міжнародної компанії Greenberg Quinlan Rosner і української InfoSapiens, повідомляє «Прямий».

Повідомляється, що Зеленський переміг би у другому турі виборів Президента Порошенка з 52% підтримки виборців проти 44%. Проте, за місяць рівень потенційної підтримки Зеленського в другому турі знизився на 13 процентних пунктів, а Порошенка, навпаки, виріс на 10.

Зазначається, що йдеться про виборців, які планують голосувати, включаючи частину тих респондентів, які ще не визначилися, але вподобання яких вдалося оцінити.

Опитування було проведене 23 лютого — 4 березня, за три тижні до виборів Президента, які відбудуться 31 березня.

Польовий етап дослідження (інтерв'ю з репрезентативною вибіркою з 1308 респондентів) провела компанія InfoSapiens, а GQR провела обробку та аналіз даних відповідно до своєї методології.

Для обробки даних опитування GQR застосувала власну методологію визначення частки респондентів, які планують голосувати, та аналізу їхніх виборчих уподобань. Частиною цієї методології є визначення ймовірних виборчих уподобань людей, які ще не визначилися зі своїм вибором, але збираються голосувати. Статистична похибка вибірки становить: +/- 3,6% для результатів серед респондентів, які збираються голосувати.

Схожі новини